2021 Krachtig van start in 3 stappen

door | 0 Reacties

Goodbye 2020, hello 2021!

Hoe was jouw jaar? Waar ben je tegenaan gelopen? Welke stappen heb je gezet? Waar ben je dankbaar voor? Welke inzichten heb je opgedaan? En, hoe ga jij 2021 in?

Deze tijd is bij uitstek geschikt om terug te kijken naar het jaar dat achter je ligt. En vooruit te kijken naar het nieuwe jaar dat binnenkort van start gaat.

Ik zal niet ontkennen dat het een jaar was met uitdagingen, maar neem echt de tijd om je aandacht te richten op dat wat wel goed ging. Welke momenten je wel vreugde opleverde.

1. Zet jezelf in het zonnetje

Sta stil bij wat 2020 jou heeft gebracht door het op te schrijven.

Waar kon je van genieten?

Wat maakte je blij?

Wat heb je gedaan ondanks dat je het spannend vond?

Welke successen heb je behaald?

Waar ben je trots op?

Waar ben je dankbaar voor?

Welke dingen wil je meenemen naar volgend jaar?

Kijk jezelf aan

Geef jezelf een compliment voor alles waar je trots op bent!

Als je het aandurft, pak de spiegel erbij, kijk in je ogen en spreek hardop uit waar je trots op bent. Hoe voelt dat?! Ongemakkelijk? Of voel je direct de kracht van ‘jezelf in het zonnetje zetten’ terwijl je in je eigen ogen kijkt?

Als je gewend bent om negatief te kijken, zal het een hele kluif zijn om positieve punten te vinden. En toch zijn ze er. Daar ben ik van overtuigd. Je ziet ze alleen niet. Soms is de mist zo dik dat alles om je heen er grauw uitziet. Kom je er zelf niet uit? Vraag het aan iemand die dicht bij je staat.

1.1 Voorbeeld ter inspiratie

Een beknopt overzicht van mijn uitwerking:

Ik ben trots op de vele spannende stappen die ik heb gezet.

Ik ben trots dat ik na ruim 13 jaar latten de stap heb genomen om te gaan samenwonen.

Ik ben trots op het waardevolle e-book dat ik heb geschreven met daarin 7 tips om rust en vertrouwen te creëren.

Ik ben trots op de prachtige website die ik heb gecreëerd.

Ik ben trots dat ik mijn eerste webinars heb gegeven.

Ik ben trots dat ik diverse technische zaken heb geleerd die horen bij een bedrijf runnen.

2. Vergeef jezelf

En dan, zonder oordeel: wat liep niet lekker? Wat wil je achterlaten in dit jaar? Wat wil je volgend jaar anders doen?

Als je kijkt naar de dingen die je anders aan wilt pakken, start dan met jezelf bewust te vergeven voor dat wat niet lekker liep. Voor dat wat je anders had willen doen. Wees mild voor jezelf. Je hebt gedaan wat je kon. Nu je helder ziet wat je anders wilt doen, kun je een andere keuze maken.

Durf je het aan, pak dan ook hier die spiegel erbij. Kijk in je ogen en zeg hardop tegen jezelf wat je jezelf vergeeft. (Tip: houd een zakdoek bij de hand. Zeker als je dit voor het eerst doet, is de kans groot dat er iets in jou wakker wordt dat je raakt. Daarbij zijn rijkelijk vloeiende tranen niet ongebruikelijk 😉)

2.1 Voorbeeld ter inspiratie

Het opzetten van mijn eigen bedrijf is een veel grotere uitdaging dan ik ooit had kunnen inschatten. Daardoor heb ik, ondanks het samenwonen, te weinig aandacht gehad voor mijn lieve partner. En ik heb minder contact gehad met mijn vriendinnen dan voorgaande jaren.

Ik vergeef mezelf dat ik de balans tussen privé en zakelijk uit het oog ben verloren.

Mijn voornemen om elke week een Krachtmail uit te sturen heb ik niet behaald.

Ik vergeef mezelf voor dat wat niet is gelukt.

EN…ik ben dankbaar dat ik hier nu zicht op heb zodat ik een andere keuze kan maken.

3. Welke koers zet jij in, in 2021?

Met welke intentie start je 2021? Waar verlang je naar en waarom? Welke stappen wil je zetten om dat verlangen te leven?

Kortom, sta stil bij waar je nu staat en wat je wilt bereiken. Focus je op dat waar je heen wilt, maar zet jezelf niet vast. Het is een uitgangspunt om gaandeweg het jaar te kijken of je op de juiste koers zit of dat je bij moet sturen. Misschien verandert je bestemming onderweg wel en dien je opnieuw je koers te bepalen. Jíj bepaalt je doelen dus jij bent degene die ze bij kunt stellen.

Formuleer je intentie vanuit de ik-vorm en in de tegenwoordige tijd.

3.1 Voorbeeld ter inspiratie

Mijn intentie voor 2021 is een betere balans creëren tussen privé en ondernemen.

Intentie: Ik neem meer tijd voor ontspanning en sociale contacten.

Waarom wil ik dit?

Als ik eerst goed voor mezelf zorg, kan ik beter voor mijn klanten zorgen.

Nu jij

Laat me weten waar jij trots op bent. Welk inzicht jij hebt gekregen. En, waar ben je niet blij mee? Wat wil je komend jaar aanpakken? Wat hoop je daarmee te bereiken? Deel hieronder wat jouw intentie is voor 2021.

Vertel me wat jij nodig hebt om jouw intentie te laten slagen.

Ben je het zat dat je jezelf iedere dag mateloos in de weg zit, omdat je maar geen besluit kunt nemen? Ben je klaar met die eeuwige onzekerheid? Wat wil je wel? Vertel me waarmee ik jou kan helpen.

Blue Monday? No way!

Wil jij 2021 krachtig van start gaan? Maandag 18 januari 2021, start ik met de online Krachttraining ‘Ontdek Jouw Krachtige Zelf’. Niks geen blue Monday! Deze derde maandag in januari wordt een krachtige maandag!

Het gaat om een online programma van 3 maanden waarbij je in contact komt met je eigen innerlijke kracht. Je gaat ervaren dat je tot veel meer in staat bent dan je nu denkt. Je krijgt meer grip op je leven en je krijgt tools in handen waarmee het vertrouwen in jezelf groeit.

Verdeeld over drie maanden krijg je 7 online Krachtsessies waarbij per sessie één Kracht-gereedschap centraal staat. Ik vertel je waarom het gereedschap zo krachtig is, wat het doel is, welke vormen er zijn en hoe je die concreet kunt toepassen in je dagelijks leven.

De week na elke sessie bied ik een online Q&A waar je al je vragen kunt stellen. En, je krijgt van elke Krachtsessie een opname.

De Kracht-gereedschappen zijn:

De Kracht van WOORDEN

De kracht van AANDACHT

De kracht van SCHRIJVEN

De Kracht van VISUALISEREN

De Kracht van ONDERSTEUNEND GEDRAG

De Kracht van SYNCHRONICITEIT

De Kracht van CREATIVITEIT

Een week eerder, op vrijdagmiddag, 8 januari 2021, geef ik een gratis webinar ‘De Kracht van Bewust Worden’. Daarin vertel ik meer over de Krachttraining en over de Kracht-gereedschappen.

Wil je meedoen aan de Krachttraining, zorg dan zeker dat je bij dit webinar aanwezig bent. Speciaal voor de mensen die live aanwezig zijn bij het webinar heb ik een zeer aantrekkelijk aanbod! Meld je gelijk aan:

 

JA, DAAR WIL IK BIJ ZIJN!

 

Krachtgroet,

Savannah

PS 1 Is mijn blog waardevol voor jou? Deel hem in je netwerk, zodat anderen er ook van kunnen profiteren!

PS 2 Wil je nu al meer weten over hoe je jouw innerlijke kracht kunt aanboren? Download dan mijn gratis e-book ‘Ont-dek Jouw Innerlijke Kracht, 7 Krachtige tips voor RUST en VERTROUWEN’ dat ik speciaal voor jou heb geschreven.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ontvang wekelijks mijn KRACHTmail met een tip voor rust en vertrouwen, die je direct kunt toepassen in je leven.

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Voor meer informatie verwijs ik je naar de Privacy Verklaring

Ont-dek Jouw Innerlijke Kracht

7 KRACHTIGE TIPS voor RUST en VERTROUWEN

Download NU