Onzeker? Angstig? In 7 stappen hulp ontvangen

door | 0 Reacties

Vanmorgen, direct na mijn meditatie, schreef ik deze vraag op:

Lieve Bron, we leven in een uitdagende tijd. Ik wil graag een krachtbron, een rots in de branding, een baken zijn voor de mensen die dat nodig hebben. Een licht in de duisternis, een inspiratiebron voor hen die zich onzeker, angstig of eenzaam voelen. Wat kan ik op korte termijn betekenen?

Het antwoord volgde gelijk: VRAAG ze waar hun behoefte ligt!

Bron als navigatie systeem

Waarom stelde ik mijn vraag aan Bron? Bron staat voor mij voor de Alleswetende energie die jou en mij heeft geschapen. Ik gebruik bewust niet het woord God, omdat dat woord in mijn beleving te maken heeft met religie. En de Bron zoals ik die zie, omvat meer dan dat: Bronenergie zit in alles en iedereen.

Ik geloof dat Bron, het Universum of hoe het jij het ook noemt, altijd tot onze beschikking staat. Je kunt haar vergelijken met een navigatiesysteem.

Bron overziet alles en weet precies waar jij je bevindt ten opzichte van waar je wilt zijn of wat je nodig hebt. Ze vertelt je wat de beste volgende stap is. Jij stelt in waar je heen wilt (in mijn geval: ‘wat kan ik betekenen…?’) en Bron loodst je moeiteloos door het verkeer heen.

Ga je ergens ‘verkeerd’? Neem je een afslag te vroeg of mis je een afslag? Dan berekent Bron razendsnel de nieuwe route. Net als je navigatiesysteem. Bron helpt jou van A naar B. Of je nu in één rechte lijn gaat, of dat je via C, H, X en E uiteindelijk bij B terecht komt. Het maakt niet uit.

Alles is goed…en zo niet? Dan toch!

Vaak blijkt die zogenaamde verkeerde afslag trouwens precies de juiste afslag te zijn. Loop je precies daar een kennis van vroeger tegen het lijf die jou verder kan helpen. Had je de ´juiste´ afslag genomen, was je die persoon misgelopen.

Bron heeft altijd overzicht. Leer de subtiele signalen die op je pad komen herkennen en experimenteer ermee. Vertrouw erop dat het altijd goed is, ook als iets anders loopt dan je hoopte, dacht of verwachtte.

Ik zeg vaak: ‘Alles is goed…en zo niet? Dan toch!’ Soms zie je het nut niet van iets dat anders loopt. Soms zie je het pas lange tijd later, maar wanneer je vertrouwen durft te hebben, geeft dat al zoveel lucht.

Vertrouwen

Vertrouwen. Ik vind het een prachtig woord: ver-trouwen: trouwen met het verre, het oneindige, Bron, Universum. Ga een commitment aan met Bron. Een commitment voor het leven. VER-TROUW!

Bron zal jou altijd trouw zijn, ongeacht wat je doet of niet doet.

Bron oordeelt niet.

Bron ziet JOU.

Zie jezelf door de ogen van Bron.

 

Leef je leven zoals Bron

Geef je maar over

En zie, Bron wijst je de weg!

 

Toepassen In de Praktijk

 

1. Vraag

Stel een vraag aan Bron (of hoe jij het ook noemt), gewoon zoals je ook iets aan een vriendin vraagt.

2. Schrijf

Schrijf je vraag op.

3. Laat los

Laat het dan los. Geef het over.

4. Wees alert

Wees alert, maar houd het licht. Ga niet als een dolle op zoek naar signalen. Misschien valt je oog op de titel van een boek. Of je zet de tv aan en hoort iemand precies op dat moment iets zeggen wat jou raakt.

5. Voel

Op het moment dat je iets opmerkt wat te maken heeft met de vraag die je stelde, voel dan wat dat met je doet.

6. Speel

Wees als een kind. Experimenteer met dat wat je als antwoord ervaart.

Je kunt er actie op ondernemen of juist niet: jij bepaalt! Er is geen goed of fout; het gaat erom dat je meer oog krijgt voor wat er op je pad komt. Dat je mogelijkheden gaat zien, dat je je blik verruimt.

7. Lach & geniet

Lach om jezelf als je merkt dat je toch bewust op zoek bent naar signalen. Geniet van wat er op je pad komt. Vier je successen.

Oefenen geeft vertrouwen

Ga het toepassen. Oefen het zo vaak als je wilt. Gegarandeerd dat je vertrouwen groeit. Vertrouwen dat je niet alles alleen hoeft te doen. Dat je geholpen wordt.

Wat doet de Lock down met jou?

Ik loop graag een stuk mee op jouw pad en kijk er naar uit je te begeleiden bij wat jij op dit moment het hardst nodig hebt. Een plek te creëren waar je je veilig en gesteund voelt. Ik neem je met liefde bij de hand. Maar daarvoor is het wel nodig dat ik weet wat jouw uitdagingen zijn. Ik kan van alles bedenken, maar ik wil uiteraard graag aansluiten bij wat jij nodig hebt.

Dus klim in je toetsenbord en vertel me wat jou bezig houdt, waar jij behoefte aan hebt. Grote kans dat je niet de enige bent.

Uitnodiging Gratis Online Bijeenkomst

Beantwoord onderstaande vragen in het reactieveld. Als dank voor jouw input organiseer ik een (gratis) online bijeenkomst waarin ik je een eerste stap aanreik.

  • Een verlenging van de lockdown, invoering van de avondklok…Wat doet dat met jou?
  • Waar loop jij tegenaan in deze ongebruikelijke tijd?
  • Wat is jouw behoefte?
  • Wat heb je nodig?

Krachtgroet,

Savannah

PS 1 Is mijn blog waardevol voor jou? Deel hem in je netwerk, zodat anderen er ook van kunnen profiteren!

PS 2 Wil je meer weten over hoe je jouw innerlijke kracht kunt aanboren? Download dan mijn gratis e-book ‘Ont-dek Jouw Innerlijke Kracht, 7 Krachtige tips voor RUST en VERTROUWEN’ dat ik speciaal voor jou heb geschreven.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ontvang wekelijks mijn KRACHTmail met een tip voor rust en vertrouwen, die je direct kunt toepassen in je leven.

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Voor meer informatie verwijs ik je naar de Privacy Verklaring

Ont-dek Jouw Innerlijke Kracht

7 KRACHTIGE TIPS voor RUST en VERTROUWEN

Download NU